Commercieel Medewerker KBC3

1 of 2 jaar – Beroepsopleiding KBC

Medewerker Commerciële Binnendienst KBC3

Door deze beroepsopleiding te volgen, maak je een bewuste stap in je carrière: Ik ga richting de Sales, ik ga commerciële economie studeren. Je kiest voor de beroepsopleiding, omdat je al eerder hebt laten zien te beschikken over een HAVO4 / MBO3 niveau. Bij een succesvolle afronding van de opleiding ontvang je het instituutsdiploma Commerciële Binnendienst KBC3 van het Kronenburgh Business College. Ben jij een echte commerciële 'tiger'? Ga je gewoon door om je targets te halen ook na een paar keer 'nee' te horen. Wil je net een stapje extra zetten voor je klanten? Wil jij de Accountmanager in de buitendienst optimaal ondersteunen? Meld je dan aan voor de opleiding Medewerker Commerciële Binnendienst KBC3 bij het Kronenburgh Business College in Den Haag: deeltijdopleidingen voor volwassenen in de economische richtingen. Lees hieronder meer over de opleiding.
Algemeen

Beroep
In het contact met de klant is de commercieel medewerker klantgericht, overtuigend en deskundig op het vakgebied, denkt hij met de klant mee en stelt hij zich professioneel op. Hij benadert zijn werkzaamheden vanuit een commercieel oogpunt, waarbij hij een juiste balans vindt tussen de belangen van de klant en van de organisatie. Hij treedt accuraat, met veerkracht en doorzettingsvermogen op om zijn verkooptargets en/of werkafspraken te behalen.

Wat maakt deze opleiding zo interessant?
- Beroepsopleiding KBC in 1 jaar;
- Klassikaal onderwijs;
- Een gewaardeerd instituutsdiploma bij sollicitaties;
- Geeft vrijstelling eerste jaar binnen de tweejarige opleiding Junior Accountmanager deeltijd MBO4;
- Goede balans theorie en praktijk: direct toepassen;
- Gemotiveerde medestudenten;
- Docenten uit de praktijk;
- Middag- en avondcolleges: werkgever en werknemer investeren samen;
- Aanvang en einde colleges buiten spits;
- Collegegebouw zeer goed bereikbaar met OV;
- Opgeleid bij Kronenburgh? Dan maakt je het verschil !

Kortom alle voordelen van particulier onderwijs: een degelijke opleiding.

Collegeprogramma

Dinsdags
- Research and Plan a Marketing Campaign (in English);
- Sales Techniques (in English);
- Investigate Customer Services (in English);
- Basis Kostencalculatie;
- Introductie Business Spaans;
- E-commerce;
- Persoonlijk Profileren (presenteren, onderhandelen, vergaderen);
- Enterprise Entrepreneur (in English) (Ondernemer MKB).

Donderdags
- Keuze: (1) Lean Creatief of (2) Business and Environmental Sustainability (in English).

Examinering

Er zijn geen toelatingseisen.

Wij verzorgen de opleiding op MBO3 / HAVO 4 niveau.

Examinering

Je neemt deel aan de collegetentamens en -mondelingen (zie collegerooster).

Bij een succesvolle afronding ontvang je het instituutsdiploma van het Kronenburgh Business College. Dit diploma is op MBO3 niveau. Je komt voor dit instituutsdiploma in aanmerking wanneer voor elke collegemodule een voldoende is behaald. Bij Kronenburgh doen we niet aan onvoldoendes.

Vervolgopleiding

Het behaalde KBC3 diploma geeft een vrijstelling binnen de vervolgopleiding Commerciële Binnendienst MBO3: Een upgrade van KBC3 naar MBO3.

Het behaalde KBC3 diploma geeft een vrijstelling binnen de vervolgopleiding / beroepsopleiding Junior Accountmanager KBC4 en de opleiding Junior Accountmanager deeltijd MBO4.

 

Planning

Collegetijden
13.30-20.50 uur: 3 werkcolleges in de middag en 3 werkcolleges in de avond. Na elk werkcollege 10 minuten pauze. Na de eerste 3 werkcolleges is er een grote pauze en maken veel studenten een wandeling door het centrum van 's-Gravenhage.

Collegedagen: op dinsdagen (28 collegedagen) en donderdag (3 collegedagen).

Opleidingsduur
1 jaar.

Start
De opleiding is modulair opgebouwd. U kunt starten op elk moment dat er een nieuwe module start. Tussentijdse instroom is dus mogelijk op de volgende startdata:

Collegejaar 2021-2022
Dinsdagen: 28 september 2021, 16 november 2021, 30 november 2021, 14 december 2021, 11 januari 2022; 1 februari 2022; 8 maart 2022, 22 maart 2022, 12 april 2022.

Collegerooster: 2021-2022

Tijdsinvestering
Als richtlijn hanteren wij dat voor elk college-uur ook een uur huiswerk staat. Dit verschilt natuurlijk per student. Dit staat nog los van de studietijd ter voorbereiding op het tentamen.

Wanneer de docent wegens omstandigheden onverhoopt niet aanwezig kan zijn, worden de colleges op een ander moment ingehaald. De lesuitval is dus nihil.

Deelname aan alle collegedagen is belangrijk. De praktijk laat zien dat afwezigheid een succesvolle afronding van een module in de weg staat en studievertraging wordt opgelopen en er ook extra opleidingskosten ontstaan.

Investering

Contacturen
- dinsdags: 28 collegedagen van 6 college-uren per collegedag + 12 uur voor tentamens komt op een totaal van 180 contacturen.
-donderdags: 3 collegedagen van 6 college-uren per collegedag + 1.5 uur voor tentamens komt op een totaal van 19.5 contacturen.
- totaal: 199.5 contacturen

Collegegeld en literatuur

Kronenburgh collegegeld € 2.925,00
Studystore literatuur € 371,53
Totaal € 3.296,53

Termijnen: collegegeld in 10 termijnen dinsdag € 299,81 / donderdag € 47,66

Literatuur
Facturatie verloopt via Studystore. Het is mogelijk dat de literatuurlijst wordt aangepast en dus prijzen wijzigen of dat aanvullende materiaalkosten in rekening worden gebracht.

Laptop
U brengt zelf een laptop mee met de OfficeSuite (Word, PowerPoint en Excel).

Mooi meegenomen
- Geen inschrijfkosten;
- Geen btw op collegegeld;
- Geen arrangementskosten;
- Geen reprorechtenkosten.

Betaalt de overheid mee?
De opleidingskosten die je maakt in 2021 zijn fiscaal verrekenbaar via de inkomstenaangifte. Lees meer op de site van de belastingdienst.

In 2022 komt er een nieuwe regeling: Stimulering Arbeidsmarktpositie. Via het UWV kunt u dan tot 1000,- per jaar aanvragen. Voor de regeling is een jaarlijks totaalbudget beschikbaar van 218 miljoen euro verdeeld over 6 aanvraagtermijnen. Op=op, dus wees er vanaf 2022 op tijd bij!

Een werkgever kan opleidingskosten van medewerkers fiscaal verrekenen.

Meer informatie?

Je kunt:

• bellen: +31 70 3998806
• mailen: info@bc-kronenburgh.nl
• langskomen: Dinsdagavond > Inloopavond
• meet online: mail e-adres en tijdstip en ontvang een ‘zoom’ uitnodiging