Corporate communicatie

Corporate Communicatie

Wil je kennismaken met de verschillende aspecten van Corporate Communicatie? Wil je zowel de externe als interne communicatie afstemmen op de doelen van de organisatie? Meld je dan aan voor de Focus unit Corporate Communicatie bij Kronenburgh Business College in Den Haag: "Blended Learning" (classroom and/or online) part-time opleiding voor volwassenen in de economische richting.
Algemeen

Beroep

Corporate communicatie is van cruciaal belang voor de meeste bedrijven en organisaties. Door effectieve, consistente en duidelijke bedrijfscommunicatie kunnen organisaties meebewegen met de steeds veranderende en uitdagende omgevingen, als ook een geloofwaardige reputatie behouden bij hun belangrijkste doelgroepen.

In de huidige tijd zijn corporate communicatieprofessionals gefocust op het bedenken, implementeren en overzien van verschillende communicatiestrategieën, zowel intern als extern. Deze strategieën hebben betrekking op de omgang met de media, het omgaan met crisiscommunicatie of het beheer van interne communicatie om de samenwerking tussen de medewerkers en hun managers te stimuleren.

Deze professionals zijn ook verantwoordelijk voor het waarborgen van de reputatie van de onderneming en haar management. Ze delen tijdige en nauwkeurige informatie met potentiële en bestaande belanghebbenden en investeerders en helpen een open lijn te houden met openbare besluitvormers zoals beleidsmedewerkers of Kamerleden.

 

Wat maakt deze opleiding zo interessant?
- Klassikaal en/of online onderwijs (Blended Learning) en examentraining;
- Geeft een vrijstelling binnen de opleiding Medewerker Marketing / Online Marketeer MBO4;
- Goede balans theorie en praktijk: direct toepassen;
- Gemotiveerde medestudenten;
- Docenten uit de praktijk;
- Middag- en avondcolleges: werkgever en werknemer investeren samen;
- Aanvang en einde colleges buiten spits;
- Collegegebouw zeer goed bereikbaar met OV;
- Opgeleid bij Kronenburgh? Dan maakt je het verschil !

Kortom alle voordelen van particulier onderwijs: een degelijke opleiding.

Collegeprogramma

De term corporate communicatie verwijst naar een reeks interne en externe communicatieactiviteiten die worden geleid door een private of publieke organisatie (een bedrijf, een vereniging, een NGO, een handelsorganisatie, enz.) om erkenning te krijgen bij het publiek. Corporate communicatie is gericht op verschillende belanghebbenden, zoals aandeelhouders, journalisten, investeringsanalisten, beleidsmakers en politieke besluitvormers. Maar corporate communicatie is ook van belang richting de interne medewerkers.

Corporate communicatie helpt bij het vormgeven van de “bedrijfsidentiteit” van een organisatie, ook gedefinieerd door de beroemde Nederlandse organisatietheoreticus Cees Van Riel als “het zelfbeeld van een organisatie. Dat wil zeggen de signalen die worden afgegeven via gedrag, communicatie en symboliek”.

Dit programma geeft inzicht in het communicatieproces, de communicatie strategie en de interne en externe communicatie.

Examinering

Er zijn geen toelatingseisen.

We verzorgen de opleiding op MBO4 / havo 4-5 niveau.

Examinering

Je kunt deelnemen aan de Kronenburgh college-tentamens als examentraining. Wanneer je dit tentamen behaalt, kom je in aanmerking voor een certificaat. Dit certificaat geeft een vrijstelling binnen onze opleiding Medewerker Marketing / Online Marketeer KBC4 en onze opleiding Medewerker Marketing / Online Marketeer MBO4.

Planning

Collegetijden
13.30-20.50 uur: 3 werkcolleges in de middag en 3 werkcolleges in de avond. Na elk werkcollege 10 minuten pauze. Na de eerste 3 werkcolleges is er een grote pauze en maken veel studenten een wandeling door het historische centrum van 's-Gravenhage.

Collegedagen: op dinsdagen

Opleidingsduur: 3 collegedagen en tentamen

Start: donderdag 21 december 2023

Klassikaal en/of online: Blended Learning
De opleiding verzorgen wij klassikaal in ons gebouw in Den Haag. Het is ook mogelijk de collegedagen online te volgen via Zoom.

Klik naar het collegerooster: 2023-2024

Tijdsinvestering
Hou er mee rekening dat elk dagdeel college minimaal een dagdeel voorbereiding / huiswerk vraagt; dit los van de studietijd ter voorbereiding op tentamens.

Deelname aan alle collegedagen is belangrijk. De praktijk laat zien dat afwezigheid een succesvolle afronding van een module in de weg staat en studievertraging wordt opgelopen en er ook extra opleidingskosten ontstaan.

Investering

Contacturen
3 collegedagen van 6 college-uren per collegedag + 1,5 uur voor tentamens komt op een totaal van 19,5 contacturen.

Collegegeld en literatuur
Kronenburgh collegegeld € 450,00
Literatuur € 50,00
Totaal € 500,00

Literatuur
Facturatie verloopt via Studystore. Het is mogelijk dat de literatuurlijst wordt aangepast en dus prijzen wijzigen of dat aanvullende materiaalkosten in rekening worden gebracht. Bij deze opleiding wordt gebruik gemaakt van online beschikbaar lesmateriaal.

Laptop
Je brengt zelf een laptop mee met de Office Suite (Word, PowerPoint en Excel).

Mooi meegenomen
- Geen inschrijfkosten;
- Geen btw op collegegeld;
- Geen arrangementskosten;
- Geen reprorechtenkosten.

Betaalt de overheid mee?
Stimulering Arbeidsmarktpositie. Via het UWV kun je tot 1000,- per jaar aanvragen: STAP-budget. Voor de regeling is een jaarlijks totaalbudget beschikbaar van 218 miljoen euro verdeeld over 6 aanvraagtermijnen. Op=op, dus wees er op tijd bij!

Een werkgever kan opleidingskosten van medewerkers fiscaal verrekenen.

 

Meer informatie?

Je kunt:

• bellen: +31 70 3998806
• mailen: info@bc-kronenburgh.nl
• langskomen: Dinsdagavond > Inloopavond
• meet online: mail e-adres en tijdstip en ontvang een ‘zoom’ uitnodiging