Intercedent arbeidsbemiddeling deeltijd MBO4
1 of 2 jaar – kwalificerend MBO4
Intercedent Consulent Commerciële Arbeidsbemiddeling deeltijd MBO4
Door deze deeltijd MBO4 opleiding te volgen, sla je twee vliegen in één klap. Allereerst laat je met het behalen van het OCW erkende MBO4+ diploma zien dat je een aantoonbaar een HAVO / MBO4+ werk- en denkniveau hebt. Verder toon je aan een beroepsbeoefenaar te zijn die zijn vak ‘verstaat’. Je bent een commercieel talent en hebt een neus voor het vinden van de juiste medewerkers voor je opdrachtgevers. Kronenburgers maken het verschil! Dus meld je aan voor de opleiding Intercedent / Consulent Commerciële Arbeidsbemiddeling deeltijd MBO4 bij het Kronenburgh Business College in Den Haag: "Blended Learning" (klassikaal en/of online) deeltijdopleidingen voor volwassenen.Beroep
De intercedent / consulent commerciële arbeidsbemiddeling is werkzaam in de uitzendbranche of een verwante branche die zich met arbeidsbemiddeling bezighoudt (wervings- en selectiebureaus, re-integratiebedrijven, detacherings- en recruitmentbedrijven etc.). Wanneer er wordt gesproken over ‘uitzenden’, kan dit ook betrekking hebben op een andere vorm van arbeidsbemiddeling / flexwerk, zoals detachering werving en selectie, detachering en payroll. Het uitzendbureau waar de intercedent werkzaam is, kan variëren van een bureau dat is aangesloten bij een grote (internationale) keten van uitzendbureaus met vele vestigingen, tot een klein, specialistisch uitzendbureau met slechts één vestiging. De intercedent is commercieel gedreven, klantgericht, representatief, pro-actief, initiatiefrijk, extravert, ondernemend, daadkrachtig, oplossingsgericht en heeft inlevingsvermogen. Hij is communicatief en sociaal vaardig. Hij gaat correct om met vertrouwelijke informatie en is zorgvuldig. Hij moet goed kunnen samenwerken met (potentiële) opdrachtgevers (inlenende bedrijven), kandidaten, flexwerkers (uitzendkrachten) en collega’s.
Wat maakt deze opleiding zo interessant?
- Deeltijd MBO4 in één of twee jaar tijd;
- Klassikaal en/of online onderwijs (Blended Learning);
- Optioneel extra modules behalen;
- Een gewaardeerd diploma bij sollicitaties;
- Optioneel extra diploma’s: Basiskennis Loonadministratie BKL / Medewerker Personeelszaken MPZ;
- Goede balans theorie en praktijk: direct toepassen;
- Gemotiveerde medestudenten;
- Docenten uit de praktijk;
- Middag- en avondcolleges: werkgever en werknemer investeren samen;
- Aanvang en einde colleges buiten spits;
- Collegegebouw zeer goed bereikbaar met OV;
- Opgeleid bij Kronenburgh? Dan maakt je het verschil !
Kortom alle voordelen van particulier onderwijs: een degelijke opleiding.
Klik voor deze studierichting in voltijd.
Dinsdags
Beroepsspecifiek:
- Research and Plan a Marketing Campaign;
- Sales Techniques;
- Uitzenden en Detacheren;
- Investigate Customer Services;
- Profiel HRM: In- door- en uitstroom;
- Persoonlijk Profileren (presenteren, onderhandelen, vergaderen);
- Enterprise Entrepreneur (Ondernemer MKB).
Donderdags
Generiek:
- Nederlands, Engels en Rekenen.
Beroepsspecifiek:
- BKL Arbeidsrecht;
- Keuze: (1) Lean Creatief of (2) Business and Environmental Sustainability (in English).
Optioneel (niet verplicht om te volgen / indien aangeboden; vooraf inschrijven)
- BKL Loonheffing;
- MPZ POC.
Keuzedelen:
Binnen deze opleiding is er een keuzevak (keuzedeel):
Configuratie: Ondernemend Gedrag (K0072) (studielast 240) en Persoonlijk Profileren (K0877) (studielast 240) met:
- Lean Creatief (K0512) (studielast 240); of
- Duurzaamheid in Beroep (K0031) (studielast 240).
Loopbaanburgerschap
Je maakt opdrachten in het kader van Loopbaanburgerschap.
Praktijkopdrachten / Beroepspraktijkopdrachten
Op de leerwerkplek (je baan/werk) maak je praktijkopdrachten. Meer informatie over: Beroepspraktijkvorming BPV.
Je hebt vier jaar voortgezet onderwijs gevolgd. Wij verzorgen de opleiding op HAVO 5 niveau.
Je bent werkzaam in een voor de opleiding relevante functie. Wanneer dit niet het geval is, kun je de opleiding toch volgen als beroepsopleiding KBC4 en verkrijg je certificaten. Zodra je relevant werk vindt en praktijkuren gaat maken, zetten we de opleiding met terugwerkende kracht om in een MBO opleiding. De uren in de praktijk op de leerwerkplek kunnen tot maximaal 1 jaar na afloop van het collegeprogramma nog worden gemaakt.
De praktijkuren dienen te worden gemaakt bij een erkend leerbedrijf. Wanneer een bedrijf nog niet is erkend, kan de erkenning worden aangevraagd bij www.s-bb.nl.
MBO4 diplomering
Dit is een door het ministerie OCW erkende opleiding: 25875: Consulent Commerciële Arbeidsbemiddeling.
De opleiding wordt afgerond met een proeve van bekwaamheid (praktijkexamen op de leerwerkplek).
Bekijk ook het kwalificatiedossier opgesteld in nauwe samenwerking met werkgevers.
Je verkrijgt het MBO4 diploma, wanneer voor elke collegemodule een voldoende is behaald, de praktijkbeoordeling voldoende is, positieve afronding opdrachten "Loopbaan Burgerschap" en het examen (proeve van bekwaamheid) met een voldoende is afgerond. Bij Kronenburgh doen we niet aan onvoldoendes. Meer informatie is beschikbaar in de Onderwijsexamenregeling OER; als document beschikbaar via het Kronenburgh onderwijssysteem Viadesk.
Externe examens
Je kunt tevens extern examen doen bij de exameninstelling Associatie. Het gaat dan om de volgende opleidingen:
Basiskennis Loonadministratie
* Loonheffing
* Arbeidsrecht en Sociale zekerheid
Medewerker Personeelszaken
* Personeel, Organisatie en Communicatie
Deze externe examens geven diploma's die aanvullend zijn op het Beroepsdiploma en die zeer worden gewaardeerd door werkgevers. Je geeft jezelf op voor deze externe examens. Dit verloopt niet via Kronenburgh.
Je kunt als vervolgopleiding de aanvullende modules volgen tot de opleiding Medewerker Human Resources deeltijd MBO4.
Je kunt als vervolgopleiding de aanvullende modules volgen voor de salarisadministratie tot de opleiding Salarisadministrateur deeltijd MBO4.
Na afronding van je opleiding bij het Kronenburgh Business College kun je gaan werken of verder studeren. Dit kan binnen het reguliere HBO of bij Kronenburgh International Business School (KIBS). Je kunt dan kiezen uit de volgende onderwijsprogramma’s
- Higher National Certificate in Business HNC
Dit 1-jarig full-time Engelstalig internationaal programma is vergelijkbaar met een propedeuse / associate. Internationaal ook aangeduid met BTEC 4. Het programma is weer het eerste jaar uit het onderstaande tweejarige HND-programma. (Read more)
- Higher National Diploma in Business HND
Dit 2-jarig full-time Engelstalig internationaal programma is vergelijkbaar met een 3-4-jarige hbo-opleiding. Internationaal ook aangeduid met BTEC 5. Het behalen van HND kan via verschillende keuzeroutes: Pathways:
- Pathway Business Marketing
- Pathway Business Procurement and Supply Management
- Pathway Business Law (MER)
- Pathway Business Human Resource Management
- Pathway Business Accounting and Finance
- Pathway Business Entrepreneurship
- Pathway Business Business Management
Na de succesvolle afronding van het HND-programma krijg je toegang tot de Top-up.
- Top-up International Business Management
Je kunt ervoor kiezen dit derde jaar te doen bij de University of Essex. Een jaartje studeren in het buitenland staat goed op je CV en is een enorme ervaring.
Je kunt er ook voor kiezen om de opleiding in deeltijd af te ronden bij Kronenburgh. Dan duurt de opleiding een half jaar langer. Je gaat dan leren en werken combineren. Werken bij een internationale organisatie telt ook weer mee op je CV (Read more).
Na de succesvolle afronding van dit 3 of 3,5-jarig full-time Engelstalig internationaal programma ontvang je de bachelors’ degree van de University of Essex.
Na een succesvol afgerond collegejaar bij Kronenburgh ontvang je dus een ‘certificate, diploma or degree’.
Kronenburgh International Business School (KIBS):
“We educate talent for future board positions”
Collegetijden
13.30-20.50 uur: 3 werkcolleges in de middag en 3 werkcolleges in de avond. Na elk werkcollege 10 minuten pauze. Na de eerste 3 werkcolleges is er een grote pauze en maken veel studenten een wandeling door het centrum van 's-Gravenhage.
Collegedagen: op dinsdagen en/of donderdagen.
Opleidingsduur
1 of 2 jaar. Wij verzorgen de eerstejaars colleges op de dinsdag en de tweedejaars colleges op de donderdag. Bij een éénjarig programma volg je de colleges op zowel de dinsdag als de donderdag.
Start
De opleiding is modulair opgebouwd. Je kunt starten op elk moment dat er een nieuwe module start. Tussentijdse instroom is dus mogelijk op de volgende startdata:
- dinsdag 1 oktober 2024
- dinsdag 5 november 2024
- dinsdag 3 december 2024
- dinsdag 14 januari 2025
- dinsdag 11 februari 2025
- dinsdag 18 maart 2025
- dinsdag 8 april 2025
Klassikaal en/of online: Blended Learning
De opleiding verzorgen wij klassikaal in ons gebouw in Den Haag. Het is ook mogelijk de collegedagen online te volgen via Zoom.
Klik door naar het collegerooster: 2024-2025
Optionele modules
Er zijn optionele modules gepland in het collegerooster. Voor deze modules is vooraf inschrijven noodzakelijk. Deze modules worden alleen verzorgd indien er studenten zijn ingeschreven voor wie deze module verplicht is.
Tijdsinvestering
Als richtlijn hanteren wij dat voor elk college-uur ook een uur huiswerk staat. Dit verschilt natuurlijk per student. Dit staat nog los van de studietijd ter voorbereiding op tentamens. Daarnaast werkt u aan de BPV / stageopdrachten.
Deelname aan alle collegedagen is belangrijk. De praktijk laat zien dat afwezigheid een succesvolle afronding van een module in de weg staat en studievertraging wordt opgelopen en er ook extra opleidingskosten ontstaan.
Contacturen
- dinsdags: 22 collegedagen van 6 college-uren per collegedag + 10,5 uur voor tentamens komt op een totaal van 142,5 contacturen.
- donderdags: 19 collegedagen van 6 college-uren per collegedag + 7.5 uur voor tentamens komt op een totaal van 121,5 contacturen.
- totaal contacturen: 264
Collegegeld en literatuur
Collegegeld dinsdag | € 3.499,00 |
Index Books | € 233,00 |
Totaal | € 3.732,00 |
Collegegeld donderdag | € 3.499,00 |
Index Books | € 264,00 |
Totaal | € 3.763,00 |
MBO Examenkosten | € 850,00 |
Totaal opleiding | € 8.345,00 |
Collegegeld in 8 termijnen | |
jaar 1 | € 448,31 |
jaar 2 | € 448,31 |
Literatuur
Facturatie verloopt via Indexbooks.nl. Het is mogelijk dat de literatuurlijst wordt aangepast en dus prijzen wijzigen of dat aanvullende materiaalkosten in rekening worden gebracht.
Laptop
U brengt zelf een laptop mee met de OfficeSuite (Word, PowerPoint en Excel).
Mooi meegenomen
- Geen inschrijfkosten;
- Geen btw op collegegeld;
- Geen arrangementskosten;
- Geen reprorechtenkosten.
Betaalt de overheid mee?
Een werkgever kan opleidingskosten van medewerkers fiscaal verrekenen.
Een Organisatie kan een subsidie aanvragen voor het bieden van een stageplaats en het geven van begeleiding tijdens de stageperiode. Lees hierover meer op de site van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland: Praktijkleren in de derde leerweg (OVO).