Praktijkdiploma Loonadministratie PDL

Praktijkdiploma Loonadministratie PDL

De basis is met de opleiding Basiskennis Loonadministratie BKL gelegd, maar nu is het tijd om verder te verdiepen in de salarisadministratie. Na afronding van de opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie PDL ben je behoorlijk allround. Naast de module Loonheffingen en de module Arbeidsrecht en Sociale Zekerheid maakt ook de module Personeel, Organisatie en Communicatie onderdeel uit van de opleiding. Dus de salarisadministratie binnen de context van een organisatie: net even wat breder kijken! Meld je daarom aan voor de Bedrijfsopleiding Praktijkdiploma Loonadministratie PDL bij het Kronenburgh Business College in Den Haag: "Blended Learning" (klassikaal en/of online) deeltijdopleidingen voor volwassenen in de economische richtingen. Lees hieronder meer over de opleiding.
Algemeen

Beroep
Loonadministratie is een specialisme dat vraagt om vakmensen. Een salarisadministrateur weet een goede loonadministratie op te zetten. Actuele kennis op het gebied van wet- en regelgeving is onontbeerlijk. De salarisadministrateur kan  loonberekeningen maken (netto-bruto, bruto-netto), vragen hierover beantwoorden en wetswijzigingen op de juiste manier toepassen. De salarisadministrateur werkt op de (salaris)administratie van een bedrijf of instelling of bij een accountantskantoor of speciaal salarisadministratiekantoor. Dan doe je de salarisadministratie van een aantal bedrijven.

Wat maakt deze opleiding zo interessant?
- Klassikaal en/of online onderwijs (Blended Learning) en examentraining;
- Examinering door de Nederlandse Associatie voor Praktijkexamens;
- Geeft vrijstelling binnen de opleiding Salarisadministrateur MBO4;
- Een gewaardeerd diploma bij sollicitaties;
- Goede balans theorie en praktijk: direct toepassen op het werk;
- Gemotiveerde medestudenten;
- Docenten uit de praktijk;
- Middag- en avondcolleges: werkgever en werknemer investeren samen;
- Aanvang en einde colleges buiten spits;
- Collegegebouw zeer goed bereikbaar met OV;
- Opgeleid bij Kronenburgh, dan maak je het verschil !

Kortom alle voordelen van particulier onderwijs: een degelijke opleiding.

Collegeprogramma

Module PDL Loonheffingen;
Module PDL Arbeidsrecht;
Module PDL Personeel, Organisatie en Communicatie.

Loonheffingen
Ieder bedrijf dat personeel in dienst heeft, doet een aangifte loonheffingen en betaalt loonheffingen. Denk bijvoorbeeld aan loonbelasting, premies werknemersverzekeringen en inkomstafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet. Met het behalen van deze heeft u alle kennis in huis om dit belangrijke onderdeel van Loonadministratie uit te kunnen voeren.

Arbeidsrecht
Arbeidsverhoudingen, arbeidsovereenkomst, sociale zekerheid, werkloosheid en arbeidsongeschiktheid. Allemaal onderwerpen die een personeelsconsulent of loonadministrateur moet kennen en moet kunnen toepassen in zijn / haar werk.

Personeel, Organisatie en Communicatie
Voor een personeelsfunctionaris of loonadministrateur is het van belang brede kennis te hebben op meerdere vakgebieden. Denk bijvoorbeeld aan functieomschrijvingen opstellen en een personeelsbeleid formuleren. Of kennis van organisaties zoals de belangrijkste begrippen met betrekking tot de administratie en de rol van automatisering. Ook communicatie is een belangrijk onderdeel van het vak. Het kennen van verschillende gespreksvormen bijvoorbeeld of de richtlijnen voor conflictbehandeling kunnen nuttig zijn voor het goed uitvoeren van de werkzaamheden. Met het succesvol afronden van deze module komt u beslagen ten ijs.

Examinering

Geen toelatingseisen.

De opleiding Basiskennis Loonadministratie BKL, of de opleiding Medewerker Personeelszaken MPZ zijn de beste vooropleiding.

Wij verzorgen de opleiding op MBO4 / HAVO 4-5 niveau.

 

Examinering

Je kunt deelnemen aan de Kronenburgh tentamens als examentraining voor het externe examen bij de Associatie.

Je ontvangt een Kronenburgh certificaat voor de behaalde tentamens. Deze certificaten geven vrijstelling binnen de beroepsopleiding Medewerker Human Resources KBC4 en de Medewerker Human Resources deeltijd MBO4.

Je doet extern examen bij de Associatie. PDL worden per module online geëxamineerd. Je dient alle modules binnen twee jaar te behalen.

Je geeft je zelf op voor het examen van de Nederlandse Associatie voor Praktijkexamens. Dit loopt niet via Kronenburgh.

Vervolgopleiding

Je kunt kiezen voor de vervolgopleiding Medewerker Human Resources KBC4 of de vervolgopleiding Medewerker Human Resources MBO4.

Je kunt ook kiezen voor de vervolgopleiding Salarisadministrateur KBC4of de vervolgopleiding Salarisadministrateur MBO4.

Vakopleiding Payroll Services VPS (HBO).

Planning

Collegetijden
PDL Loonheffing en Arbeidsrecht: 18.00-21.00 uur:
POC: 13.30-20.50 uur: 3 werkcolleges in de middag en 3 werkcolleges in de avond.

Na elk werkcollege 10 minuten pauze. Na de eerste 3 werkcolleges is er een grote pauze en maken veel studenten een wandeling door het historische centrum van 's-Gravenhage.

Collegedagen: op donderdag.

Opleidingsduur:
PDL Loonheffing en PDL Arbeidsrecht 8+8=16 avonden
POC: 3 dagen (middag-avond).

Start
De opleiding is modulair opgebouwd. Je kunt de modules los van elkaar volgen. Je kunt starten op elk moment dat er een nieuwe module start. Tussentijdse instroom is dus mogelijk op de volgende startdata:

- donderdag 30 januari 2025 PDL Arbeidsrecht AR
- donderdag 3 april 2025 PDL Loonheffing LH
- donderdag 19 juni 2025 PDL Personeel, Organisatie en Communicatie POC

Klassikaal en/of online: Blended Learning
De opleiding verzorgen wij klassikaal in ons gebouw in Den Haag. Het is ook mogelijk de collegedagen online te volgen via Zoom.

Klik door naar het collegerooster: 2024-2025.

Tijdsinvestering
Als richtlijn hanteren wij dat voor elk college-uur ook een uur huiswerk staat. Dit verschilt natuurlijk per student. Dit staat nog los van de studietijd ter voorbereiding op tentamens.

Deelname aan alle collegedagen is belangrijk. De praktijk laat zien dat afwezigheid een succesvolle afronding van een module in de weg staat en studievertraging wordt opgelopen en ook extra opleidingskosten ontstaan.

Investering

Contacturen
4+4+3=11 collegedagen van 6 college-uren per collegedag + 4,5 uur voor tentamens komt op een totaal van 70,5 contacturen.

Collegegeld en literatuur

Collegegeld Arbeid € 595,00
Index Books € 101,00
Totaal Arbeidsrecht € 696,00
Collegegeld Loon € 595,00
Index Books € 97,00
Totaal Loon € 692,00
Collegegeld POC € 465,00
Literatuur € 41,00
Totaal POC € 506,00
Totaal opleiding € 1.894,00
Optionele externe examens
Associatie Arbeid € 218,00
Associatie Loon € 218,00
Associatie POC € 218,00
Totaal optioneel € 654,00
Totaal opleiding en optioneel € 2.548,00

Literatuur

Facturatie verloopt via Indexbooks.nl. Het is mogelijk dat de literatuurlijst wordt aangepast en dus prijzen wijzigen of dat aanvullende materiaalkosten in rekening worden gebracht.

Optionele externe examens
Facturatie verloopt via de Associatie. De Associatie kan de prijzen aanpassen. Kronenburgh is een btw vrijgestelde opleider.

Laptop
U brengt zelf een laptop mee met de Office Suite (Word, PowerPoint en Excel).

Mooi meegenomen
- Geen inschrijfkosten;
- Geen btw op collegegeld;
- Geen arrangementskosten;
- Geen reprorechtenkosten.

Betaalt de overheid mee?
Een werkgever kan opleidingskosten van medewerkers fiscaal verrekenen.

Meer informatie?

Je kunt:

• bellen: +31 70 3998806
• mailen: info@bc-kronenburgh.nl
• langskomen: Dinsdagavond > Inloopavond
• meet online: mail e-adres en tijdstip en ontvang een ‘zoom’ uitnodiging