Marktonderzoek

Marktonderzoek

Wil je kennismaken met de verschillende aspecten van marktonderzoek? Wil je zelf ook een onderzoeksproject uitvoeren, de bevindingen interpreteren en een rapport maken? Meld je dan aan for the Focus unit Marktonderzoek bij Kronenburgh Business College in Den Haag: "Blended Learning" (classroom and/or online) part-time opleiding voor volwassenen in de economische richting.
Algemeen

Beroep

De marktonderzoeker is primair verantwoordelijk voor het uitvoeren van marktonderzoek en -analyse. Het doel is het identificeren van nieuwe zakelijke kansen, het bestuderen van marktactiviteiten, het opstellen van vragenlijsten en het ontwikkelen van teststructuren. De onderzoeksresultaten worden verwerkt in gedetailleerde rapporten en presentaties voor het management. Het is daarom als marktonderzoeker essentieel om de behoeften van het bedrijf te begrijpen, inclusief de visie en missie.

Tijdens deze module onderzoek je de verschillende aspecten van marktonderzoek die door bedrijven worden gebruikt. Je voert een onderzoeksproject uit, interpreteert de bevindingen en stelt een rapport op.

Wat maakt deze opleiding zo interessant?
- Klassikaal en/of online onderwijs (Blended Learning) en examentraining;
- Geeft een vrijstelling binnen de opleiding Medewerker Marketing / Online Marketeer MBO4;
- Goede balans theorie en praktijk: direct toepassen;
- Gemotiveerde medestudenten;
- Docenten uit de praktijk;
- Middag- en avondcolleges: werkgever en werknemer investeren samen;
- Aanvang en einde colleges buiten spits;
- Collegegebouw zeer goed bereikbaar met OV;
- Opgeleid bij Kronenburgh? Dan maakt je het verschil !

Kortom alle voordelen van particulier onderwijs: een degelijke opleiding.

Collegeprogramma

Dit programma geeft inzicht in het belang van het verzamelen en interpreteren van marketinginformatie als hulpmiddel voor het nemen van bredere marketingbeslissingen.

Je ontwikkelt je onderzoeksvaardigheden en je begrip van de rol die marketinginformatie speelt bij het identificeren van de behoeften van klanten.

Tijdens de module ga je zelf ook aan de slag. Je onderzoekt het doel en het type marktonderzoek dat in een bedrijf wordt uitgevoerd. Je plant en voert een onderzoeksactiviteit uit met behulp van de meest geschikte ontwerp- en steekproefmethode. Je analyseert en interpreteert marktonderzoeksgegevens en presenteert je bevindingen. Je gebruikt deze kennis om aanbevelingen te doen voor verbeteringen in het marktonderzoeksproces voor een geselecteerd bedrijf.

Examinering

Er zijn geen toelatingseisen.

We verzorgen de opleiding op MBO4 / havo 4-5 niveau.

Examinering

Je kunt deelnemen aan de Kronenburgh college-tentamens als examentraining. Wanneer je dit tentamen behaalt, kom je in aanmerking voor een certificaat. Dit certificaat geeft een vrijstelling binnen onze opleiding Medewerker Marketing / Online Marketeer KBC4 en onze opleiding Medewerker Marketing / Online Marketeer MBO4.

Planning

Collegetijden
13.30-20.50 uur: 3 werkcolleges in de middag en 3 werkcolleges in de avond. Na elk werkcollege 10 minuten pauze. Na de eerste 3 werkcolleges is er een grote pauze en maken veel studenten een wandeling door het historische centrum van 's-Gravenhage.

Collegedagen: op dinsdagen

Opleidingsduur: 3 collegedagen en tentamen

Start: dinsdag 6 februari 2024

Klassikaal en/of online: Blended Learning
De opleiding verzorgen wij klassikaal in ons gebouw in Den Haag. Het is ook mogelijk de collegedagen online te volgen via Zoom.

Link naar het collegerooster: 2023-2024

Tijdsinvestering
Hou er mee rekening dat elk dagdeel college minimaal een dagdeel voorbereiding / huiswerk vraagt; dit los van de studietijd ter voorbereiding op tentamens.

Deelname aan alle collegedagen is belangrijk. De praktijk laat zien dat afwezigheid een succesvolle afronding van een module in de weg staat en studievertraging wordt opgelopen en er ook extra opleidingskosten ontstaan.

Investering

Contacturen
3 collegedagen van 6 college-uren per collegedag + 1,5 uur voor tentamens komt op een totaal van 19,5 contacturen.

Collegegeld en literatuur
Kronenburgh collegegeld SEO + Google Ads € 450,00
Studystore literatuur € 50,00
Totaal € 500,00

Literatuur
Facturatie verloopt via Studystore. Het is mogelijk dat de literatuurlijst wordt aangepast en dus prijzen wijzigen of dat aanvullende materiaalkosten in rekening worden gebracht. Bij deze opleiding wordt gebruik gemaakt van online beschikbaar lesmateriaal.

Laptop
Je brengt zelf een laptop mee met de Office Suite (Word, PowerPoint en Excel).

Mooi meegenomen
- Geen inschrijfkosten;
- Geen btw op collegegeld;
- Geen arrangementskosten;
- Geen reprorechtenkosten.

Betaalt de overheid mee?
Stimulering Arbeidsmarktpositie. Via het UWV kun je tot 1000,- per jaar aanvragen: STAP-budget. Voor de regeling is een jaarlijks totaalbudget beschikbaar van 218 miljoen euro verdeeld over 6 aanvraagtermijnen. Op=op, dus wees er op tijd bij!

Een werkgever kan opleidingskosten van medewerkers fiscaal verrekenen.

 

Meer informatie?

Je kunt:

• bellen: +31 70 3998806
• mailen: info@bc-kronenburgh.nl
• langskomen: Dinsdagavond > Inloopavond
• meet online: mail e-adres en tijdstip en ontvang een ‘zoom’ uitnodiging