(Startend) Ondernemer (MKB)

Ondernemer MKB

Altijd al de droom gehad om voor jezelf te beginnen? Het begint met een goed idee. Maar ga dan niet blind aan de gang. Schrijf eerst een goed ondernemingsplan. Het schrijven van een plan helpt je om op gestructureerde wijze je idee verder uit te werken. Tijdens de opleiding denken docent en medestudenten met je mee. Optioneel kun je ook nog de module Basiskennis Boekhouden BKB en de module Basiskennis Marketing volgen. Dus meld je aan voor de bedrijfsopleiding Ondernemer MKB bij het Kronenburgh Business College in Den Haag: "Blended Learning" (klassikaal en/of online) deeltijdopleidingen voor volwassenen in de economische richtingen. Lees hieronder meer over de opleiding.
Algemeen

Beroep
Elk jaar starten maar liefst zo´n 35.000 mensen een eigen bedrijf als ondernemer en/of zzp-er. Keer op keer blijkt dat ondernemers die over de juiste knowhow beschikken een grotere kans van slagen hebben. Je moet weten wat je doet als het gaat om bijvoorbeeld marketing, financiering, kosten, administratie en wetgeving. Met de opleiding Startend Ondernemer MKB bent u goed voorbereid.
De opleiding Startend Ondernemer MKB biedt ambitieuze ondernemers alles om een perfecte start te maken en tegelijk een goede gesprekspartner te zijn voor banken, overheid en externe adviseurs. Ook warm aanbevolen voor medewerkers die ondernemen binnen de onderneming.

Wat maakt deze opleiding zo interessant?
- Klassikaal en/of online onderwijs (Blended Learning) en examentraining;
- Deze modules geven een vrijstelling binnen de opleiding Ondernemer Small Business deeltijd MBO4;
- De 'huidige' versie van het 'oude' middenstandsdiploma;
- Tijdens de opleiding schrijft u onder begeleiding van de docent een beknopt ondernemersplan;
- Goede balans theorie en praktijk: direct toepassen;
- Gemotiveerde medestudenten;
- Docenten uit de praktijk;
- Middag- en avondcolleges: werkgever en werknemer investeren samen;
- Aanvang en einde colleges buiten spits;
- Collegegebouw zeer goed bereikbaar met OV;
- Opgeleid bij Kronenburgh? Dan maakt je het verschil !

Kortom alle voordelen van particulier onderwijs: een degelijke opleiding.

Collegeprogramma

Ondernemers zijn degenen die de eerste moedige stap zetten, een kans zien en hun eigen onderneming starten. Ze hebben een duidelijke visie en de vastberadenheid om hun ideeën in praktijk te brengen. We kunnen allemaal een beroemde ondernemer noemen, maar wat maakt ze zo succesvol? Wat zijn de persoonlijke vaardigheden, kwaliteiten en kenmerken die hen uniek maken? Welke eigenschappen hebben ze waarmee ze hun onderneming kunnen plannen en runnen?
In deze unit krijgt u een overzicht van het belang van zowel ondernemingen als ondernemers voor de lokale en nationale economie. Je onderzoekt hun creativiteit en mentaliteit terwijl je kijkt naar echte ondernemingen en ondernemers, en onderzoekt de vaardigheden die nodig zijn om succesvol te zijn. Je kijkt ook naar de risico's, kansen en beperkingen waarmee ondernemers worden geconfronteerd bij het opzetten van hun onderneming, beoordeelt de haalbaarheid van een reeks potentiële ondernemingskansen en ontwikkelt en presenteert vervolgens één idee voor een lokale onderneming.

De opdracht is het ontwikkelen van een eigen businessplan.

Examinering

Geen toelatingseisen.

De opleiding wordt verzorgd op MBO4 / HAVO 4-5 niveau.

Examinering

Je kunt deelnemen aan de Kronenburgh tentamens. Je ontvangt een Kronenburgh certificaat voor de behaalde tentamens. Dit certificaat geeft een vrijstelling binnen al onze mbo-4 opleidingen en KBC-opleidingen.

Vervolgopleiding

Allereerst wordt aanbevolen om naast de opleiding Startend Ondernemer MKB ook de module Basiskennis Boekhouden BKB en Basiskennis Calculaties BKC te volgen.

Andere optionele vervolgopleidingen:

De deeltijd KBC4 opleiding Ondernemer Creative Business.
De deeltijd MBO4 opleiding: Ondernemer Creative Business.

 

Of onze Bachelor Business Management.

Planning

Collegetijden
13.30-20.50 uur: 3 werkcolleges in de middag en 3 werkcolleges in de avond. Na elk werkcollege 10 minuten pauze. Na de eerste 3 werkcolleges is er een grote pauze en maken veel studenten een wandeling door het historische centrum van 's-Gravenhage.

Collegedagen: op dinsdagen.

Opleidingsduur
4 collegedagen en tentamen.

Start
- dinsdag 2 april 2024

- dinsdag 8 april 2025

Klassikaal en/of online: Blended Learning
De opleiding verzorgen wij klassikaal in ons gebouw in Den Haag. Het is ook mogelijk de collegedagen online te volgen via Zoom.

Klik naar het collegerooster: 2024-2025

Tijdsinvestering
Als richtlijn hanteren wij dat voor elk college-uur ook een uur huiswerk staat. Dit verschilt natuurlijk per student. Dit staat nog los van de studietijd ter voorbereiding op het tentamen.

Deelname aan alle collegedagen is belangrijk. De praktijk laat zien dat afwezigheid een succesvolle afronding van een module in de weg staat en studievertraging wordt opgelopen en ook extra opleidingskosten ontstaan.

Investering

Contacturen
4 collegedagen van 6 college-uren per collegedag + 1,5 uur voor tentamens komt op een totaal van 25,5 contacturen.

Collegegeld en literatuur

Collegegeld Ondernemer € 635,00
Index Books € 75,00
Totaal € 710,00

Literatuur

Facturatie verloopt via Indexbooks.nl. Het is mogelijk dat de literatuurlijst wordt aangepast en dus prijzen wijzigen of dat aanvullende materiaalkosten in rekening worden gebracht.

Laptop
U brengt zelf een laptop mee met de OfficeSuite (Word, PowerPoint en Excel).

Mooi meegenomen
- Geen inschrijfkosten;
- Geen btw op collegegeld;
- Geen arrangementskosten;
- Geen reprorechtenkosten.

Betaalt de overheid mee?
Een werkgever kan opleidingskosten van medewerkers fiscaal verrekenen.

Meer informatie?

Je kunt:

• bellen: +31 70 3998806
• mailen: info@bc-kronenburgh.nl
• langskomen: Dinsdagavond > Inloopavond
• meet online: mail e-adres en tijdstip en ontvang een ‘zoom’ uitnodiging